За нашим в кном сн г

Катерина Мардус
За нашим вікном сніг
А в серці пекуча втома
Приходиш в квартиру і валишся з ніг
І думка одна: нарешті я вдома,
Нарешті я можу побути один,
Нарешті на серці спокійно,
Нема не потрібних нікому новин
Сховався від світу надійно.
Я хочу лише, аби спокій і ніжність
Наповнили простір порожніх кімнат.
Звертаюсь до вас: "скажіть же на милість
Чи не втомились ви , люди, від млості і втрат?
Чи вас не обурює втома навколо
Чи вам не зле від печальних новин?
Будь ласка, я прошу, усі схаменіться
Насправді все добре, життя - не полин."
Якщо ти захочеш, душа розквітає,
Навіть коли  зима за вікном.
Все ж таки свято у серці кожен тримає,
Якщо наповнене серце добром.