Крупинка, капля, колосок

Анатолий Малышко 2
Противне, правителів мелькання,               Противна власти чехарда,       
нажертись, зневажаю їх труди,                творений их противна ерунда,
рятуйте і подайте, бридке стенання,   крик противен караул, беда
мерзко, що ждемо від них, біди,                противно что ожидаешь лишь вреда,
в палацах блиск навкруг руїна,                блеск дворцов вокруг руина,
поїхати б звідси назавжди,                уехать бы отсюда навсегда,       
та бАтьківщина тут, УКРАЇНА.                но здесь отчизна УКРАИНА.

Раз в рік квітуючі сади,                Раз в год цветущие сады,
миліші плантацій ананаса,                краше плантаций ананаса,
смак колодязной води,                вкус колодезной воды,
солодше рідини кокоса,                слаще жидкости кокоса.

Степ та річки смуга,                Степь с ниточкой реки,
чарують холодної і жаркої днини,          уютна жаром и стылостью своей,
під пальмою, погубить туга,           под пальмою я помер бы с тоски,
без тополя,берізоньки,верби,калини.      без ив,берез,калины тополей.

Землі твердинь що пух,                Здесь твердь земли как пух,
звичаї, зрозумілі і практичні,                обычаи понятны и привычны,
добрий день і здравствуй, тішить слух,    добрый дэнь и здравствуй не режет слух,
сусідів допомога та повага звичні.          помощь соседа и уважение обычны.

Не тішить ласкою країна,                Безответна страсть,
піт сушить пил а не пісок,                пот сушит пыль а не песок,
та це моє і я його частина,                но это ведь мое, его я часть,
крихта, крапля, колосок!                крупинка, капля, колосок!