Gestnieje snieg, szaleje wiatr...

Просто Дорота
Вениславская Каролина

Заснiжило...

ЗаснІжило, зав”южило, стежини замело,
Вкриває землю віхола, мов біле полотно.
Все чисте, недоторкане, для нового листа,
Лягають фарби білії, а може, то... Душа..

http://www.proza.ru/2017/02/10/22



GESTNIEJE SNIEG...

Gestnieje snieg, szaleje wiatr, w mig sciezki zasypalo,
Okrywa sniezna burza swiat, jak plotno lezy biale.
Tak czysto wszedzie, swiezo tak- nowego czas arkusza,
On biela sie zapelnia wciaz, a moze to jest...Dusza...