Iкона Iверскоi Божоi Матeрi...

Белякова Светлана Николаевна
Чи маю право про тебе писати,
Ікона Иверської Божої Матері?
Красу твою не описати -
так усю захоплює.
Уперше побачила тебе увісні, на свій сором,
ніби руками відмивала твою красу.
І у священика, що поруч стояв, запитала -
чи правильно витрачаю свою силу?
Відповідь була схвальна,
для мене дивовижна.
Мріяла тримати твою Ікону в руках
і син для мене зробив цей крок.
І чи це не Диво,
ти золота, в рубінових каменях,
із Греції в моїх руках.
Моя дорога, тепер я знаю твою історію...
Ти є Хранителька Афона
і Вратарниця Обителі Иверської,
що шанує від усіх бід
і напастей, що позбавляє від горя,
що спасає тих що бідують, що зцілює.
І хочу, щоб молитву про тебе знали всі!
" Молитва Пані
Пресвятій Богородиці, перед Святою Чудотворною
Іконою Св. Иверською.
Пресвятій Володарці і Пані Богородиці!
Прийми негідну молитву нашу і збережи
від наклеп злих людей, і від марної смерті,
і даруй нам раніше кінця покаяння,
на моління наше умилосердися,
і радість замість печалі даруй.
І избави нас, Пані, від всяка біди і напасті,
скорбота і хвороби, і від всякого зла, і сподоби нас,
грішних рабів своїх, одесную стати в
другому пришесті Сина твого Христа Бога Нашого,
і спадкоємцями нас бути сподоби
Царства Небесного і життя вічнаго
з усіма Святими і нескінченні навіки.
Амінь."