Она сошла на станции Стальная

Владимир Михеев 22
   She was in blue, completely, I this know,
   In wagon, we together were in it.
   She got off at the station Steel, to go...
   My memories I`ll write as vers on sheet.
      I was a student: slim, and tall and handsome...
      Of course, I joke, was not tall, at all,
      But gentle sex was happy with me always -
      I was a sassy guy, what need, they told.
   Some boy was running, crying on the passage,
   So that, his undershirt had air bubble.
   I made remark and sent him verbal message,
   But he`s sly, changed theme - to haven`t any trouble.
      "Hello, please answer, why you`re so shot?"
      "I`m pedigree, you see, I have this breed."
      "He`s pedigree!" - boy`s crying very loud.
      His voice spread words in wagon with big speed.
   Hearing her son, came mother from the coupe,
   She`s beautiful, attractive very much,
   And wonder, what`s I a man, as her boy said.
   What`s my breed, to according looking such.
      Then, at the stop, I took for us some beer,
      We drank it from the bottles, as "brotherhood".
      We closed at the coupe, it`s alright there.
      There`re many toys, son`s playing very good!
   She`s widow, was wife of racketeer,
   She`s going to parents - to give her son.
   In Moscow she`d large flat, new car`s there.
   She said me this, to hint, she`s going on...
      I fell in love, I was agree - she told me,
      All addresses I took of this nice girl...
      I was a student, it was May, for nothing,
      As it turned out, I promised her this all...         

   
   Она была вся в голубом, я знаю,
   В вагоне, он у нас был на двоих...
   Она сошла на станции Стальная, -
   Воспоминанья запишу как стих.
      Я был студент - высок, красив и строен.
      Шучу, конечно, - не совсем высок...
      Но нежный пол всегда был мной доволен:
      Я был напорист - в общем, самый сок!
   Какой-то мальчуган по коридору
   Кричал и бегал, - майка пузырём!
   Я сделал замечанье бузотёру,
   Но он хитёр был - тему перевёл!
      -"Привет! Скажи, ты почему короткий?!"
      -"Породистый! Порода такова!"
      -"Породистый он, мама!" - голос звонкий
      На весь вагон распространил слова.
   Из своего купе, услышав сына,
   Красавица-мамаша подошла...
   Ей интересно: что я за мужчина;
   Что за порода у меня была?
      Потом, на остановке, я взял пива,
      Его мы из горла "на брудершафт"...
      В купе закрылись, "было всё красиво", -
      Игрушек много - сын нам не мешал...
   Уж год вдова, - была за рэкетиром;
   К родителям - внучонка передать...
   В столице есть огромная квартира,
   Машина, - в общем, стала намекать...
      Я был влюблён, - я был на всё согласный,-
      Все адреса красавицы я взял...
      Был месяц май, я был студент, - напрасно,
      Как оказалось, я наобещал...