Ходить бабця по базару Усмiшка

Бурчак Ворожбянский
Ходить бабця по базару,
Сало вибирає.
Біля кожного  товару
Наче завмирає.
То понюха, то поцмока,
Шепче: «Не годиться!»
–З вами, бабо, лиш морока, –
Злиться продавщиця…
Он який шматочок  гарний.
Та й ціна… півсотні…
Не втрачайте часу марно, 
Будете голодні…
На це жінка відказала:
–Це добряче  знаю,
Злидням стало не до сала…
Але ж нюх ще маю!