ЗачемАСПушкин

Владимир Михеев 22
               
   What wind is turning in ravine for,
   Is lifting leave and brining dust,
   When ship`s thirstily waiting for
   In fixed moisture wind`s breath?
   Why from the mountains by turret
   Is flying eagle, hard and horrid,
   On this black stump? Do ask you him.
   Why Desdemona is loving
   Her old Arabian, but young she is,
   As moon is loving a night dark?
   So for wind, eagle and girl`s heart,
   No doubt, there is not any lows.
   Be proud, poet! You`re the same.
   There are not conditions in your game!


   Зачем крутится ветр в овраге,
   Подъемлет лист и пыль несёт,
   Когда корабль в недвижной влаге
   Его дыханья жадно ждёт?
   Зачем от гор и мимо башен
   Летит орёл, тяжёл и страшен,
   На чёрный пень? Спроси его.
   Зачем арапа своего
   Младая любит Дездемона,
   Как месяц любит ночи мглу?
   Затем, что ветру и орлу
   И сердцу девы нет закона.
   Гордись: таков и ты, поэт,
   И для тебя условий нет.