Узуз фу ихтияр а?

Рашид Азизов 2
УЗУЗ ФУ ИХТИЯР А?
 
Узуз ихтияр адар
мусурман дарза пуз.
Узуз ихтияр адар
ислам лазим дариз пуз.

Узуз ихтияр адар
мистаз дарфуз.
Узуз ихтияр адар
садакьа тутрувуз.

Узуз ихтияр адар
жараси фикир ап1уз.
Узуз ихтияр адар
к1ваъ айи хиял пуз.

Узуз ихтияр адар
узуз ккуниб ип1уз.
Узуз ихтияр адар
узуз ккунибси ип1уз.

Узуз ихтияр адар
узуз ккуниб ап1уз.
Узуз ихтияр адар
узу к1урубси ап1уз…

Язухъинк1ана яв, табасаран,
вариб аьрабли тадабгънайи…
Йипа, увуз фу ихтияр гъибтна,
учв гъядарди уву ап1руб?