***

Ганна Осадко
Ворона порпається на смітнику,
Міцним, ніби галицька віра, дзьобом довбе замерзле якесь їдло,
Спокійна, байдужа, як Будда, обходить трупи ялинок,
Із яких навіть не познімали блискучого дощику.
Вона певна, що й це минеться,
Дощ, ніби пес, позлизує залишки засмальцьованого снігу,
Бог засіє ліси підсніжниками,
Люди посадять картоплю,
Колесо сансари, як і колесо фіри,
Котитиметься з ранку до вечора –
І скрипітиме в сутінках,
і ліниво гавкатимуть собаки услід.

… Лід, лютий, смітник, ворони,
Лютий, ворони, смітник і лід –
От і весь світ
У вікні,
А слів іще менше,
Так уже мало тих слів між нами,
Що й нічого буде сіяти у квітні.