В далеких спогадах злились Лiрика

Бурчак Ворожбянский
Зустрів знайому нещодавно
І зняв з повагою кашкет:
 – Пардон,– кажу, – шановна панно,
Чи упізнали мій портрет?

Та зупнилась,  помовчала.
Завис "комп'ютер  голови"…
–Пробачте, вас не упізнала,
Напевне, помилились ви?

Сказала це й пішла, мов пава.
А я дивився їй услід
І зажурився... Кепська справа,      
Був ого-го!.. Сьогодні ж – дід...

Раптово жінка повернулась:
–Пробач, мій друже, за склероз! 
І щиросердно посміхнулась, –
Весняний авітаміноз…

... Ще довго з нею розмовляли,
В далеких спогадах злились.
Раділи потайки й не знали:
Чи ще зустрінемось  колись?