Звучали тихо клавiшi роялю...

Ника Эстель
Звучали тихо клавіші роялю,
А зорі заглядали у вікно.
Їх сяйво видавалося спіраллю,
Що обвивала простір через скло.

І навіть вітер ледве-ледве дихав,
Заслухавшись, як той рояль звучав.
Мелодія ж лилась то ніжно, тихо,
То мовби там від болю хтось кричав…

Та раптом тиша звуки обриває…
Завмерло все… Лиш місяць не чекав:
Він сяйвом музиканта обіймає,
Щоб той безперестанку знову грав.

І музикант зіграє: щось веселе,
Чи щось мрійливо-ніжне, як весна.
І голос нот заполонить оселю,
Заглушить шепіт поблизу вікна.

Ось руки, як метелики, літають
Над чорно-білим рядом знову й знов.
Але вони й самі, мабуть, не знають,
Що творять диво зараз, без умов.

В кутку палає мерехтливо свічка;
Вона вже дуже скоро догорить.
До сходу сонця часу – ціла вічність.
Чи з музикою вічність – тільки мить?..

Мелодія звучатиме, та ранок
Застане музиканта уві сні.
І тільки срібно-золотий серпанок
Згадає чарівні нічні пісні…