Розпач

Мари Ки
Звідки ці пусті надії?
Звідки ці дівочі мрії?
Звідки ці всі забобони
Про прості життя закони?

Звідки стільки того жалю,
Від якого все палає?
Звідки всі ці запитання
Про часи і про кохання?

Звідки стільки смутку й болю
У моїй пресвітлій долі?
Звідки знати, що майбутнє
В нас щасливе й незабутнє?

Звідки? Звідки?
Нам не знати!
Тому краще й не питати...

Звідки це безглуздя в мене?
Звідки нема його в тебе?
Звідки ці дурні рядки,
Що присвячені тобі?