Гавань весни

Наталя Мазур
"Не розхитуй на хвилі життєвій човна - не хитай,
Не розпитуй весну чи спізнилась вона - не питай."
Й. Осецький

Човен долі пливе у бурхливому морі життя,
Відшукати б йому серед здиблених хвиль укриття…

Шматували його ураганів жорстокі вітри,
На щоглі залишилось лахміття подертих вітрил.

Крижаної води повсякчас набиралось за край,
Блискавиця сліпуча шмагала щосил, як нагай.

Шаленіли шторми і штовхали чимдуж в круговерть,
А громи з висоти гуркотіли, лякали на смерть.

Та глибока холодна вода для човна не страшна,
Бо уже закликає його в тиху гавань весна.

19.02.2017р.


Для ілюстрацію використано малюнок"Човен долі" художник Андрій Вітер
http://www.liveinternet.ru/users/2333629/post72086538/