Ягнёнок

Ефросин Лунев
Агнец-барашек – шелковые ушки,
острых два рожка на белой макушке,
жалобно ночь всю по маме проблеял.
Я подошёл к нему утром, жалея:

– Агнец-барашек – шелковые ушки,
мамы моей на Земле нет добрее! –
примем в семью... я тебе стану братцем,
сердце твоё мы в любви отогреем!!!


Красимир Георгиев
АГЪНЦЕ    

Агънце-багънце с меки ушички,
миличко, скъпичко и добричко
цяла нощ в двора ни плаче ли, плаче –
търси любимите майка и братче.

Агънце-багънце с меки ушички,
моята мама е мама добричка,
тя ще ни бъде мама на двама,
аз, ако искаш, брат ще ти стана.