Лина Костенко Вчера дождило, мне явился Блок

Попова Наталия Борисовна
Вчера дождило, мне явился Блок.
Мокры все волосы, а на щеках росинки.
Был тих от дум и бледен от тревог,
на грани слёз, реальный до ворсинки.
Чуть постоял, не проронивши слов,
поусмехался дивными очами.
И ночь, как крыльев Врубеля излом,
стояла долго за его плечами...

Учора в дощ зайшов до мене Блок.
Волосся мокре, на щоках росинки.
Блідий од смутку, тихий од думок,
близький до сліз, реальний до ворсинки.
Постояв трохи, слів не говорив,
поусміхався дивними очима.
І ніч у зламах врубелівських крил
стояла довго в нього за плечима...