Щом жена обича

Йорданка Радева
Тя е влюбена в най- добрите две очи,
които звезди и… небеса ; подаряват.
И грее тя, в звездна светлина блести,
за тия две очи, които света ; обещават.

Тя е влюбена в единствените две ръце,
които я прегръщат. А тя у тях замира.
И с най- топлата прегръдка тя жива е,
защото тези две ръце нежност ; даряват.

Тя е влюбена до болка във едно сърце,
за нея то е дом и още топлата камина.
И нищо друго днес не може да я спре,
щом жена обича, за живот надежда има.