Иоанн Златоуст Час1-12 Вечерняя молитва

Авилова Инна
Господь, помилуй мою душу
И благ небесных не лиши
От вечных мук ее избави
Прости ей все мои грехи.

Избави мя Ты от забвенья,
Неведенья и силы зла.
И просвети мне сердце, Отче,
Аз человек… и грешен я.

Ты щедр, помилуй мою немощь,
Пошли мне, Боже, благодать
И пусть я раб Твой , но позволь мне
Святое Имя прославлять…

Мое же имя в книге жизни –
Прошу, скорее напиши
И мое сердце, как росою
Ты благодатью окропи.

Я грешен, я нечист и студен
Прошу, Господь, меня прости
И в Твоем Царствии Небесном
Ты мою душу помяни…



Го;споди, не лиши; мене; небе;сных Твои;х благ.
Го;споди, изба;ви мя ве;чных мук.
Го;споди, умо;м ли или; помышле;нием [1], сло;вом или; де;лом согреши;х [2], прости; мя.
Го;споди, изба;ви мя вся;каго неве;дения [3] и забве;ния[4], и малоду;шия[5], и окамене;ннаго нечу;вствия[6].
Го;споди, изба;ви мя от вся;каго искуше;ния.
Го;споди, просвети; мое; се;рдце, е;же помрачи; лука;вое похоте;ние[7].
Го;споди, аз я;ко челове;к согреши;х, Ты же я;ко Бог щедр, поми;луй мя, ви;дя не;мощь души; моея;.
Го;споди, посли; благода;ть Твою; в по;мощь мне, да просла;влю и;мя Твое; свято;е.
Го;споди Иису;се Христе;, напиши; мя раба; Твоего; в кни;зе живо;тней[8] и да;руй ми коне;ц благи;й[9].
Го;споди, Бо;же мой, а;ще и ничто;же бла;го сотвори;х пред Тобо;ю[10], но даждь ми по благода;ти Твое;й положи;ти нача;ло благо;е.
Го;споди, окропи; в се;рдце мое;м ро;су благода;ти Твоея;[11].
Го;споди небесе; и земли;, помяни; мя гре;шнаго раба; Твоего;, сту;днаго[12] и нечи;стаго, во Ца;рствии Твое;м[13]. Ами;нь.