Лакорис

Марсель Паст
Весна квітуча стала на порозі,
відверто гола, в очах її пливе туман.
Десь там стоять закохані на розі,
вони не знають ще - стосунки це обман.
І вітер легкий обвіва сплетені руки,
нитками довгими єднає ще сильніше,
хоча всі знають, що стосунки дика мука,
однак, стискають руки ще міцніше.
Над парочкою линуть сині кити,
за поворотом в зв'язці дві собаки,
горять у когось всі старі мости,
когось вночі забрали дикі вурдалаки.
Весняний вітер рве на шмаття чуже плаття,
то болісно цілунком жалить щоку.
І вбивця не відчує вже каяття,
з якого не дивися на це боку.
Поет давно застиг у формаліні,
І пальці легко зжали тонкий лист.
Прикутий в темноті біля каміну,
хоча раніше до життя мав хист.
Весна квітуча мертво впала на порозі ,
відверто гола, з поглядом у вічність.
Вже розійшлись давно закохані на розі ,
звершилася життєва канонічність.
На небі чорному пливуть кити рожеві,
домовина, уквітчана лакорисом з боків,
і дикий верес, мрії вересневі ...
і дикий шепіт, вічніть між віків...