З лiричного блокноту

Бурчак Ворожбянский
СНІЖИНКА

На руку зірочка упала:
Легенька, ніжна, чарівна.
Але зігрілась і розтала,
Теплом задихала весна…
Війнув у спогади, мов пташка,
Лісочок, річку, гай згадав.
І раптом думка: „Це ж ромашка,
Таку коханій дарував!..”

НАЗБИРАВ ВОЛОШОК Я

Назбирав волошок я
В полі, між житами,
І поставив на столі,
Поряд з книжечками.
Хай нагадують мені
І в часи робочі
Своїм поглядом ясним
Про кохані очі.

СМАЧНА ВОДА

Несла воду дівчина з криниці.
Попрохав я напитись в путі.
І, повірте, смачніше водиці
Ще до цього не пив у житті.

1975 рік