Kawiarnia Lwowska

Алла Польская
KAWIARNIA LWOWSKA
 
Jestesmy dzis tu wszyscy wspolnie.
Byc moze ciasno, lecz przytulnie
W tym miejscu, ktore przypomina
Mlodosci naszej cud, Kochani
I, wobec tego, Panowie, Panie,
Napijmy sie po lampce wina.

Jestesmy dzis tu z woli serca
Dopiero wszystko sie rozkreca...
Niech z nas nikogo nie zabraknie
Jak najdluzej, na przekor,               
Bysmy kolejny raz tu wspolnie
Niejeden swietowali wieczor!

Prosze przyjac moje zyczenia
Byc zawsze, co by sie nie dzialo,   
Gdyz nasze dusze ciagle mlode,
Chociaz zostalo nam tak malo.
Kolejne dziela naszych pior
Tu beda mialy autorski wieczor!

07-03-2017
                ***
AP (wersja oryginalna)