Сидить сова!

Ольга Красношлык
Сидить сова на дереві,
Заплющивши очі,
І в ночі вона пророче
І в день бурмоче.

Напророчила вкраїнцям
Спеку, лиховії. 
Не находять люди спокій,
Вітер війни віє!

Гинуть сотні бравих хлопців,
В тисячі вже вклались,
А кінця війни не видно,
Хоч мир обіцявся.

Новий рік наступає,
Сонце ясно сяє,
Вогненний півень прилетів,
Добру вість співає!