Доба Хмельницького!

Ольга Красношлык
Доба Хмельницького пройшла.
Чотириста літ нас розділяє.
Та думка знову воскрешає
Героїв тих славетних днів.

І Бородавка и Сулима
Козацькі сотні лаштували,
За Україну, за народ
На пласі голови поклали.

Козаки вільні, як орли
Над просторами України «ширяли»,
Кордони рідної землі
Від ворогів мужньо захищали.

Козак – символ  Хмельницької пори,
У пам’яті народу житиме вічно.
З картин та книг ми знаєм їх
Славетних прадідів своїх!