На братнiй могилi

Людмила Татур
Завжди тут урочисто і тихо,
Завжди квіти пломеніють тут живі.
Тут завжди війни згадаєш лихо,
І солдат, що впали у борні.

Тут трава не зім,ята роками.
Стільки довгих років, стільки літ!
Мати сина плаче за руками,
Що могли б добром усіять світ.

Але руки ті тоді стискали
Міцно свій солдатський автомат,
А вуста, мов клятву, повторяли -
Нам немає вороття назад!

І не відступили. Відстояли!
Полягли в бою за світлі дні...

...І межі немає матерній печалі,
Що палає болем в вічному вогні.