Рiдна мова

Бурчак Ворожбянский
Рідна мова… Ніжний  спів матусі...
Колискова  пісня немовляті...
В кожнім слові, подисі та русі,
Наче скарб, вона у рідній хаті.

Так буває – серце завмирає,
Як її почуєш, солов’їну.
Насолоди вищої немає.
І страждань за неньку-Україну.
               
За людей героїв-волелюбців,
Орачів, знедолених війною,
Справжніх патріотів революцій,
Здатних захистити мир собою.

Рідна мова – то душа народу,
Діточки в садочку, хліб у полі.
Це для нас  – найвища нагорода
В пошуках щасливішої долі.
19.03.2017