Семидесятилетию Эхрома Захриддинова

Абдукаюм Мамаджанов
Семидесятилетию Эхрома Захриддинова

                11 апреля 2017 г. нашему   
                другу и однокурснику
                Захриддинову Эхрому
                исполняется семдесять
                лет. Эти акростихи
                (мувашшах) на русском и
                таджикском языках с
                добрыми пожеланиями
                посвящаю ему.

          ЭХРОМу

Э питетов прекрасных набралось очень много,
Х арактер друга юности когда раскрыть я решил.
Р ассказать о нём часами можно,  однако строго
О пишу всё то главное, что он в жизни совершил.
М етафорам неточным объявляю мораторий,
Захриддинов, ведь, не любит придуманных историй!

      
       Ба ЭХРОМ ЗАХРИДДИНОВ

Э хтиромаш менамоянд дар зодгохаш марду зан,
Х урматаш аз мехнат аст дар назди халку хам Ватан,
Р осткавлу некзамир аст дар кору бору зиндаги,
О музгорист касбашу мебошад устоди сухан.
М ехнати арзанда бинмуд дар давоми умри хеш,
З - ин сабаб аз у бифахранд мардуми Истаравшан.
А з ашъори Пушкину Фет, аз забони халки дуст
Х амзабонон дарс доду огох бинмуд хамватан.
Р узу шаб чун дар чавони гайрат намуду дарс бихонд,
И н замон шогирдони у бахравар аз илму фан.
Д ар дили худ чо намуд азбаски з-аввал мехри касб,
Д ар съезд кард иштирок,  маъруза кард дар анчуман.
И ктибосе хуб омад дар борааш аз шеъри ноб:
"Н акхати неки бувад бешубхае зеби чаман!"
О рзуи ёру дустон, хамкору шогирдон ин аст:
" В орахон Яздони пок Эхроми мо аз Ахриман!"

21.03.2017