Сонет 25 из цикла Шекспир по иному

Леонид Ружинский
"Кто под счастливою звездой рождён..."
Вильям Шекспир. Сонет 25

Під зіркою щасливою родився я,
Хоч не одержав титулів і слави.
Зате в мені кохання, щастя сплави,
Бо доля ними переповнена уся.

Заклав раніш таку програму Бог в мені,
Коли Він відродив моє дихАння.
Віддячую Йому я вірою, як данню,
Для мене не настали ще останні дні.


Нехай я мало у житті добитись зміг,
Та головне для мене, наче пломінь,
Моя ЛЮБОВ. Як вічний сонця промінь,
Веде вона в житті крізь труднощі доріг.

Одна біда в моїм теперішнім житті:
Не покохає Муза ні тепер, ні в майбутті.