Незнана доля

Бируте Ланге
" Славетний шлях, проте незнана доля
Ти правду, віру, світло людству ніс!
Звитяжно перемігши зла сваволю
Ти землю оспівав, на котрій зріс..."

Пролита кров твоя –вогонь святий над світом
Бо ти у серці волі дух плекав...
Для тих, хто мужній, став ти заповітом
Бо святість боронити закликав.

Найвищу святість-волю, землю, віру!
Народ спроможний волю боронить!
Тому що стала сонцем в пітьмі ночі
Та правда, що спромігся ти відкрить.