Сонет 121 из цикла Шекспир по иному

Леонид Ружинский
"Уж лучше грешным быть, чем грешным слыть..."
Вильям Шекспир. Сонет 121

Давно вважаюсь грішним я в очах других,
Я переконувати в іншому не буду.
Відповідати щоб моралі грішній їх,
Буває, що у віршах піддаюсь я блуду.

Від них далекий часто творчості процес,
Коли всі мрії та фантазії так дивні.
В моралі їхній не видніється прогрес,
Повсюди тільки бачаться діла інтимні.

Але ж бо "я" - є "я". Про вади всі мої
Хай думають, що  всі вони є справжні, дійсні.
Причина є того, що почуття свої
Завжди присвячую у віршах гімну-пісні.

Вірш про любов порОдить пересудів море,
Кричали римляни "О tempora, o mores!"