Отож бо, хлопцi, нам наука Усмiшка

Бурчак Ворожбянский
Дружина зранку куховарить:
В обід прийдуть у гості діти.
Все щось колотить, ріже, смажить...
Як кажуть, ніколи сидіти.

Тут чоловік присів навпроти
Їй саркастично дошкуляє:
– Чи я осліп? Пардон, де шпроти?
А баличок?  Ікри  немає…

Коньяк, горілочку купила?
Чи зятю з  тестем  знову дуля?
Онуці  булочки вчинила?
А торт для доні не забула?

– Твої колючки - не новинка, –
Почув нарешті він дружину. – 
Ось список, гроші та торбинка
І дуй мерщій до магазину….

… Отож бо, хлопці, нам наука:
Жінок обачливо повчати.
Бо кожна з них - хитрюща штука,
Не дуже  розуміє   жарти.