Дармоед

Юрий Веретенников
 Я мышонка вчера поймал,
Имя дал ему Дармоед.
В банку гангстера посадил,
Чтоб не хаял умный декрет.
Хлеба дам ему и воды,
И работать мышь заставлю!
Чтобы сыты были коты,
Правду ложью вновь приправлю...
****
/бел/.
 Я мышаня ўчора злавіў,
Імя даў яму Дармаед.
У слоiк гангстара пасадзіў,
Каб не лаяў разумны дэкрэт.
Хлеба дам яму і вады,
Працаваць мыша прымушу!
I каб сыты былі каты,
Праўду зноў хлуснёй абрушу..

24.03.2017.