To kor to voud tin kerekin kamaterev...

Виктор Стофорандов
To kor to voud tin kerekin kamaterev,
Tiden ki`elep ke ya`t`ato ki masharev..
Tin evdomadan olon kite so mantrin
A sin okniyanat` oute na troii plimin...

A si devteran ous ti savan ki theriz,
Ke a so toponat` pouden ki latariz,
Ato to voud aton`a eksipnon elep,
Nouniz vatheya ke fouskoute pou ki prep...

To haiivanopon thel polla na embroper,
Ki`evrik tin akran nto na ftaii atos ki`kser,
Me ta mouratyat` ya` na inete agas`
So sovaron koliz irdon ke ap`alaz...

Ke ontes erte kereki paii so kepin,
Na tsakeliz ke kotaniz thel to pedin,
Kanan ki`elep so yanat` ke evgal holin,
Voga varkiz chaiz ke krouya si tavin...

Aets ke`emis imes... amon ato to voud,
Ksaii ki`eporoum na koftome to mout`..
Sin eklesian prep na pas tin kerekin
Ke ton Theon na les nto eiis sin prosevhin!