Сонет 2 из цикла Шекспир по иному

Леонид Ружинский
"Когда твоё чело избороздят..."
Вильям Шекспир. Сонет 2

Той прийде час, коли краса твоя зів'яне,
Бо вся під  зморшками    сховається вона.
Байдужливим твій погляд вимушено стане,
В тім  не твоя, а часу плинного вина.

Тебе не запитають навіть: "Де поділась
Краса твоя, яка у віршах ожива?
Що з блиском оченят твоїх красивих сталось?
З'явився тільки страх та туга лиш нова".

Мовчати будеш ти, згадавши все минуле,
Коханців всіх, у близькості була із ким,
Любові справжньої ти в серці не відчула,
Раба ти пристрасті, кохавшись не з одним.

Всевишній наш не дасть, мов дар, тобі дітей -
Така буває плата  для таких, як ти, людей.