По-доброму

Лариса Ратич
Поможи мені, Господи, зранку
до світанку умитись росою,
одягнути нову вишиванку,
увінчатися пишно косою
і податися в поле, де колос
визріває в тяжку позолоту,
і послухати жайвора голос,
і побачити вранішню цноту,
і повітрям наповнити груди,
і торкнутись долонями неба,
щоб по-доброму заздрили люди,
що мені більш нічого не треба…