Весняне

Серез
З бруньками прокидається натхнення;
Душа жадає простору та волі,
Бере — й веде в лани благословенні,
В степи, вже зеленіючи поволі.

По пагорбах, що як величні хвилі,
Куйовдить, роздима прозорий вітер
Охайні зачіски квітучих схилів,
Де кожна квітка — ювелірний витвір.

Спасаюсь вітром степу, мов пустельник,
Молюсь в пташиному дзвінкоголоссі;
І за моє здоров'я п'є метелик
Із повних сонця чарочок крокосів.

21.03.2017