Ти для мене небо

Томас Коэн
Розбройте вашу гнівну прозу,
І не вбивайте в мені вірш.
Бо я палаю, я не можу,
Гасіте полум'я скоріж.

А ще й огиднею брихнею,
По вже обпечених серцях.
Вона за мною, я за нею,
Забули відчай, біль і страх.

     Ти знаєш, що нащі гаї там?
     Я все тепло тобі віддам.
     І мрії всі мої про тебе,

     Мені не треба світло дня.
     І дощів-хранителів життя,
     Віднині ти - для мене небо.

Колючі терни ранять руки,
Та все одно не розімкнуть.
Лише терпіння - запорука,
Щоб дорогого не забуть.

Тебе не буде час заката,
Не обпече моє тепло.
Аби не плакать, не ридати,
За тим, чого і не було.

     Хто зна, що нас чекає там?
     Я все тепло тобі віддам,
     І мрії всі мої про тебе.