Рандеву з власною душею

Лидия Ковтун
 Боляче. Гірко. Правдиво. Голосно.
...до дна душі, як до зернинки в колоску -
краплиночка роси торкнулась, -
а відчуття, ніби земля здригнулась.
Так, іноді, на зміну почуттям і щастю,
приходять будні сірі.
А ні схиливши голову безвласно, гриземося, як дикі звірі.
І спалюємо все хороше й чисте, нанизуючи, як намисто проблеми і тривоги...
А що дає нам ворожнеча? Йдемо туди, де порожнеча! ...і просим перехожих допомоги.




...