Сонет 49 из цикла Шекспир по иному

Леонид Ружинский
"В тот чёрный день..."
Вильям Шекспир. Сонет 49

Я знаю, що настане чорний день мені,
Коли тебе переконають мої вади,
Що тліти нашим почуттям, багаттю ради,
Не треба, бо вони згоріли вже в вогні.

Великодушності твій кінчиться запас,
До мене станеш ти жорстока мимоволі.
Не знаючи, що завдаси мені ти болю,
Враз нитку перервеш, що зв"язувала нас.

Але мій розум заспокоє мене все ж
Навіюванням, що бути хочеш  вільною,
Поміж однолітків вважатись стильною,
І я наказую: "Ти пристрасть застереж".

Ти  вправі, Музо, учинити так зі мною,
Бо дуже  захопився я в любові грою.