СЕГА...

Йорданка Радева
по картината на Емерико Тот
нарисувала Йорданка Радева

Дали... ще мога някога да те открия,
дали... някога ще е или... ще е сега.
В късна вечер под звездната шамия,
в сянка на потаен мрак във вечерта.

Дали ще дойдеш като моето знамение
по оня път, за мен насипан със цветя.
Ще бъдеш, може би, мое приключение,
не някога... Дали... А единствено сега.