У Рiздво Христове

Людмила Снитко
У РІЗДВО ХРИСТОВЕ

Спалахне на небі зірочка  срібляста.          
Вкриє землю снігом  білим та пухнастим.
Янголи сповістять про Різдво Христове.
Побажають миру, злагоди й любові.

Запалю я свічку, стану на коліна.
Помолюсь за доньку, помолюсь за сина,
за малих онуків, за усю родину,
помолюсь за рідну неньку-Україну.

Помолюсь за батька і за мою мамцю,
за свій рід великий, за діда і бабцю,
за душі усіх, хто вже пішов із миром.
Помолюсь… та витру чистую сльозину.

Попрошу у Бога дати мені сили
простити усіх, хто ламав мені крила,
хто стріляв у серце, бив ножем у спину.
Прощу, якщо зможу… Серце ж – не крижина.         

Спалахне на небі зірочка вечірня.      
Запалю я свічку, стану на коліна.
Помолюсь за доньку, помолюсь за сина,
помолюсь за рідну неньку-Україну.

01.2015