Сонет 151 из цикла Шекспир по иному

Леонид Ружинский
"Тобою предан, я себя всецело
Страстям простым и грубым предаю..."
Вильям Шекспир. Сонет 151

Змиривсь я з тим, що Муза зрадила мені,
Те зрадництво її для мене не раптове.
До нього мудрість, розум мій завжди готовий,
Хоча від пристрасті я був, як у вогні.

У вадах та помилках винен тільки сам,
Та досвідом своїм, який дала природа,
Знав: не бувала Муза вірною ще зроду,
І все ж себе я мучив, кляв не по літам.

Але натхнення миті  з нею я пізнав,
Тому лишився Музі дуже вдячний,
Хоча себе вів з нею часто необачно,
Хвилини кращі їй життя свого віддав.

Розчарувавшись, в пристрасті прості не рину,
Пишу сонети Музі, творчість не покину.