Пролетно

Дафинка Станева
Пак грейват дрян и минзухар
по дрехата на Марта.
Трева пробива стар хастар,
пробужда се гората.
Дъбът все още е заспал,
сок шушне във брезата.
Върба развява сватбен шал,
пробужда се гората.
Сред възродилия се свят,
тъй скъп и непонятен,
с отблясъците на ахат
пробужда се душата.

31.03.2017 г.    Дафинка Станева