Птиче

Йорданка Радева
Птиче, птиче… сладко пееш,
и как е песенчицата ти мила!
И гласчето ти е песнопойно!
Птиче, птиче с перушинка- свила!

И звучи гласецът ти омаен
през дъбрави и полянки.
Птиче, птиче, ах как знаеш,
да пееш от цъфналата дренка!

Как да ни разказваш в пролет
за зюмбюли и латинка рижи.
Птиче, птиче... с гласец омаен,
ти да пееш, имаш само- грижа.