Pozdrowienia od ksiezyca

Просто Дорота
Юлияна Великова

ПОЗДРАВ ОТ ЛУНАТА

Сред тихото нощно дихание,
подпряна на бора зелен,
усетих неземно дихание
на цъфнал в градината крен.

Помислих за миг, че съм в рая -
тъй прекрасно бе всичко край мен,
че без да се миг колебая,
стих съчиних вдъхновен.

И все още на Музата в плена,
изпях го на глас на брезата.
И ето, че блесна край мене!...
С лъч, поздрав ми прати луната.

http://www.stihi.ru/2017/03/28/3188



POZDROWIENIA OD KSIEZYCA

Gdy ziemie noc cisz; objela,
O sosne oparta zastyglam.
Przedziwna mnie won owionela-
To lilia w ogrodzie zakwitla.

Przemknelo przez mysl: "Jestem w raju!"-
Tak czarowny byl swiat, tak odmienny,
Ze wiele sie nie namyslajac,
Wiersz ulozylam plomienny.

I pod Muzy dzialaniem poteznym
Spiewalam go brzozie w natchnieniu.
I nagle- blysnelo!... To ksiezyc
Uklony mi przeslal w promieniu.