Перед грозою

Ангелина Соломко
Коли я на небо похмуре дивлюсь,
Загорнуте мов в чорних хмар покривало
«Не дай нашим душам загинуть – молюсь
Омий нас, Владико, дощем благодатним!»

Не дай розгулятись стихії без прав,
Що зветься нестримним, лихим ураганом,
Рясніє хай дощик, а вітер-юнак
Злегенька хай коси землі розпрямляє…

Омий, освіжи, Всеблагий, врожаї,
Хай їх не зірве твого рОзгніву вітер,
Земля зачекалась на щедрий полив,
І кожен росточок уміє радіти.

Зашерхла безплідна земля наших душ.
Від пристрастей спеки – в терзаннях, стражданнях…
«Не дай нашим душам загинуть, - молюсь,
Омий благодатним дощем покаяння!»
                2010