Наша мова калинова

Мария Черешнёвская
Ота спiвуча, солов'iна
Калинова рiдна мова,
Що щодня, мов птаха лине
По Вкраiнi знову й знову.

Неповторна i весела.
Щебетлива, непокiрна.
Полонила мiста й села
Цим звучанням неймовiрним.

Мова - дзеркало народу!
Його традицii, культура.
Безкiнечна ii врода,
Досконала, мов скульптура.

Неначе скарб - та мова!
Ii лiлеять у пiснях.
Це мати наша калинова!
Ми нею розмовляeмо й у снах.

Mary Ch. 12/02/2017