Nie odbierajcie telefonow!

Алла Польская
NIE ODBIERAJCIE TELEFONOW!
 
Nie odbierajcie telefonow!
Opresja, klamstwo, falsz!
Cywilizacja lobuzow i bufonow
Zaszkodzic probuje jakis Judasz.

A nuz, byc moze, to sie uda 
Otumanic, jakby nigdy nic.
Panuje wokol was obluda
I pelno bez pokrycia obietnic.

Nie otwierajcie obcym drzwi,
Tam rowniez kryja sie problemy
Zlodzieje, prawnicy, wrogowie
Szykuja starszym uciazliwe sceny.

Precz z zaufaniem, dzisiaj go nie ma, 
Brakuje wam ostroznosci, rozwagi.
Tylko jedno zycie przeciez sie ma!
Niech chroni was Bog i moje uwagi.
   
03-03-2017
                ***
AP (wersja oryginalna)