Низький тобi уклiн народе мiй

Валентина Островська
Затаївши подих йшли,
Ціль була – та кулі вас знайшли,
Вразили, вбили
Але не скорили.
Небесна сотня – вам низький уклін!
І всім хто встав з колін.
Радіє серце й Дух святий –
Народе мій!
Ті, що вже з війни
Не повернуться, нема в тім нашої вини,
Гинуть за мету,
Ціль обрали саме ту –
До свободи з кайданів,
350 років ворог сатанів,
Але ти встав з колін,
Народе мій – низький тобі уклін!