Ми могли б народити маленьку дитину

Миклош Форма
Ми могли б народити маленьку дитину.
Ти могла б народити дитинку мені.
Я тримав би її на руках безупинно –
Цілував і дивився у очі ясні.

Я б не зміг надивитися в очі великі –
Ті самі, як у тебе, такі ж.
До дитячих очей я ніколи не звикну –
Не відпущу маленьке, облиш.

Я насправді так мрію, і я не жартую –
Я насправді хотів би маля.
І колись зрозумієш, колись ти відчуєш,
Що з твоїми очима – це я...