начны агонь

Юры Шышко
Прырода слоў не мае , што неверагодна ,
Таму i ведае пра што заўгодна .
Аб тым ручай пяе  лагодна .

Агонь палузгвае , мой бавiць слух ,
Ды аб жыццi запалiць думку ;
  - Сапраўдная любоў - такая !
    Агонь абдыме пэўны час ,
    І ўжо няма удзьвух..
   Яны пайшлi да цемраных кустоў ,
   Дзе лямантуюць салаўi ,
   Каханне здабываць з любві.
Са мной застаўся толькi ветрык,
Попел церушыць на галаўнi.
Таму , гадзiну - жарам гладзiў,
А знiк , i зiмна ад Луны ,
Негледзячы , што червень на двары.
А ў дадатак у карчах
Напэўна там дзе коханкі схаваліся
Звіняць , сьмяюцца цвiркуны .