Щось нiчне... настрiй

Фиолетта
Звуки мовчання і лоскіт в нейронах,
Казка правдива - сумнівний прогноз,
Хочеш сховатись від сенсів у схроні,
Просто до сказу – зими передоз.

Світло мовчить, лиш висвистує тиша,
Крутиться дзиґа - на голці Земля,
Пам’ять глуха, але все, франца, пише,
Пильно пильнує за всім іздаля.

В ліжко скраєчку вкладаєшся спати,
(більше не віриш, що прийде вовчок),
Бог ні про що ніц не хоче спитати,
Радий тому, що не просиш нічо.

Круги квадратури – замкнуте коло,
Ніч ретушує білість снігів…
Шерхнуть вуста, прокидаєшся кволо,
З клітки ребер випускаєш птахів.